Spannend slot snelschaak-competitie.

Kampioenen snelschaak-competitie nu ook bekend!

Nadat vorige week al de normale competitie werd afgesloten, was het op deze laatste schaakavond van het seizoen het snelschaken dat werd afgesloten. Juist in de A-groep waar om de titel "snelschaak-kampioen" werd gestreden was het heel erg spannend en moest de laatste partij de beslissing brengen. Imre Bekkering speelde met zwart tegen Mark van Dorssen, maar Imre had voldoende aan remise om kampioen te worden. Waar het hem wel lukte bij het schaken met een normaal tempo, lukte het deze avond echter niet bij het snelschaken. Na aanvankelijk de partij goed opgezet te hebben en ook een groot voordeel te hebben bereikt, zag hij een directe aanval van Mark over het hoofd en dit had direct mat tot gevolg. Bij het snelschaken is Imre daarmee tweede geworden, net achter de nieuwe snelschaak-kampioen Mark van Dorssen!

In groep B is Luka Balkema de winnaar geworden, al had Fenne de Jong precies evenveel punten en was hun onderlinge partij remise. Luka had echter in de voorronde meer punten behaald en werd daardoor de winnaar in groep B. In groep C liet Jenna Kiekebeld het niet op een gelijke stand aankomen en werd met een prachtige score eerste in haar groep. Datzelfde deed Noa Tjoelker in groep D zonder ook maar een keer te verliezen.

Schaakpuzzel-competitie

De antwoorden van de laatste schaakpuzzel zijn allemaal ingeleverd en de uitslag zal volgende week tijdens de slotavond bekend worden gemaakt. Dan wordt bekend wie dit seizoen de "schaakpuzzel-kampioen" is geworden.

Slotavond

Op 28 mei zal de slotavond en prijsuitreiking plaatsvinden van dit derde seizoen, maar er kan nu al teruggekeken worden op een succesvol, gezellig en spannend seizoen.