De ontknopingen komen in zicht!

Interne competitie

Met nog slechts enkele ronden te gaan deed iedereen zijn best om nog de broodnodige punten te scoren. Dit lukte de een wat beter dan de ander. Zo waren er partijen die héél snel beslist waren en partijen die erg lang duurden. De topper in groep B tussen Twan Roffel en Sophie van Vliet eindigde al snel in een keurig mat  en het volle punt voor Sophie. Ze herhaalde dit later op de avond nog eens in een snelschaakpartij tegen Mark van Dorssen en Sophie kon zo dus terugkijken op een geslaagde schaakavond. 

Fenne de Jong moest aanzienlijk harder werken voor het volle punt tegen Jenna Kiekebeld, evenals wouter vorenkamp tegen Danny Hofman. Anienke Kiekebeld leek ook op de winst af te stevenen in haar partij tegen Tess de Jong, maar in totaal gewonnen stand gaf ze per ongeluk pat en ging Tess er alsnog met een half punt vandoor. 

Doordat Hugo van Vliet verrassend van Luka Balkema wist te winnen is het in groep C erg spannend met drie koplopers (Luka, Roel en Hugo). In de laatste ronde spelen Luka en Roel tegen elkaar.

In groep D bleef Noa Tjoelker aan de leiding door te winnen van Brianne Steevensz. Maar doordat Ilse Mollema won van Jonathan Hilgersom blijft zij volgen op slechts een half puntje. Iris Tjoelker won van Lena Jager en daarmee heeft Iris ook nog kans op de titel in deze groep.

In groep A won Wout Hilgersom van Wouter Jager, maar zal de strijd om de kampioenstitel worden beslist in de nog resterende partijen van Imre Bekkering, Mike van Denzel en Mark van Dorssen.

Schaak-diploma

Deze week was er een Toren-diploma voor Jenna Kiekebeld en een Pion-diploma voor Iris Tjoelker.

Paasschaak

Volgende week is het tijd voor het jaarlijkse Paasschaak. Dat wordt een schaakavond zonder competitiewedstrijden en zonder al te series schaken, het is immers .... Paasschaak!

Het zal om meerdere redenen een heel bijzondere schaakavond worden, maar meer kan, mag en wil ik nog niet verklappen.

 

1000 tekens over
Bestanden toevoegen