Spannende competitiewedstrijden!

Interne competitie

Deze avond werd de derde ronde van de finale voor het clubkampioenschap gespeeld. In groep A bleef Imre Bekkering door te winnen van Wouter Jager zonder puntverlies. Toch is Imre nog lang niet zeker van het kampioenschap want met een partij minder gespeeld is Mike van Denzel ook nog zonder puntverlies. Het ziet er naar uit dat de onderlinge partij tussen Imre en Mike de beslissing gaat brengen wie er dit seizoen kampioen wordt. Imre is in ieder geval al zeker van minimaal een tweede plaats, maar Mark van Dorssen (die in een zeer korte partij van Wout Hilgersom won) kan nog roet in het eten gooien voor Mike. Het zal dus tot het eind spannend blijven.

In groep B is het zo mogelijk nog spannender want daar zijn het Sophie van Vliet (die van Anienke Kiekebeld won) en Twan Roffel en Jenna Kiekebeld (die onderling remise speelden) die onderling gaan uitmaken hoe de ereplaatsen in deze groep verdeeld worden.

In groep C hield Roel Rozendal door winst op Wouter Vorenkamp zijn kansen in eigen hand, maar heeft Luka Balkema de beste kansen op de eerste plaats. Hugo van Vliet zag zijn kans op een ereplaats kleiner worden doordat hij verloor van Danny Hofman.

In groep D ten slotte speelde Noa Tjoelker remise tegen Jonathan Hilgersom, maar dat was genoeg om alleen aan de leiding te gaan in deze groep. Haar naaste belager is Ilse Mollema die van Iris Tjoelker wist te winnen. Door onderling remise te spelen raakten Brianne Steevensz en Lena Jager verder achterop bij de koplopers.

Schaak-diploma

Deze week was er een Toren-diploma voor Anienke Kiekebeld en een Paard-diploma voor Noa Tjoelker. 

Schaakpuzzels

De strijd om de titel "schaakpuzzel-kampioen" is nu echt losgebarsten. Het is lastig om te bepalen wie de echte grote kanshebbers zijn want sommige hebben al hun verdubbelaar ingezet terwijl andere dat nog niet hebben gedaan. Imre Bekkering gaat aan de leiding, gevolgt door Roel Rozendal, maar op de derde plaats staat Mark van Dorssen en die kan de volgende keer nog zijn verdubbelaar inzetten.

Bij de junior schaakpuzzels is het Jenna Kiekebeld die aan de leiding gaat door een fantastisch goed gebruik van haar verdubbelaar. Ze score op het laatste puzzelblad namelijk 18 van de maximaal 19 punten en dat leverde met de verdubbelaar dus maar liefst 36 punten op. Toch is ze nog lang niet zeker van de winst want de andere kunnen de volgende keer hun verdubbelaar nog inzetten. Ook hier zal het dus voorlopig nog erg spannend blijven.

Koningsmatch 2019 

Op 24 april wordt voor de derde keer de Koningsmatch gespeeld. Deze keer in de raadzaal van de gemeente Westerkwartier in Zuidhorn. Deze bijzondere (en erg gezellige) schaaksimultaan zal worden geopend door burgemeester Wiersma. Van de beschikbare 33 plaatsen zijn er op het moment waarop ik dit schrijf nog slechts 7 beschikbaar. Wie dus nog mee wil doen moet zich heel snel bij mij opgeven.

 

1000 tekens over
Bestanden toevoegen