Gezellige drukte met leuke en vooral ook spannende partijen.

"Restant opruiming"

Deze week en de volgende week staan in het teken van "restant opruiming". Dat wil zeggen dat we de laatste partijen van de voorronde bij het snelschaken afwerken en dat partijen die al gespeeld hadden moeten zijn nu ingehaald worden. Maar het wil ook zeggen dat er daarnaast tijd is om weer eens een nieuwe schaakvariant te spelen. Op deze schaakavond werden Grun-schaak en Blanco-schaak gespeeld, waarbij vooral de laatste een erg goede oefening is.

Het schaakseizoen begon met 14 schakers/schaaksters, nadat er enkele na het tweede seizoen waren gestopt vanwege verhuizing of overstap naar de middelbare school. Inmiddels heeft de schaakclub Schaak maar raak! echter al 22 leden en zit het schaaklokaal op dinsdagavond al bijna helemaal vol! 

Het was even puzzelen om in de lopende competities alle nieuwkomers in te passen en om snel hun speelsterkte te bepalen. De nieuwkomers doen het echter ontzettend goed. Ze schaken nu lekker mee met de diverse competities en halen ook al een groot aantal Chessity-schaakdiploma's. Luka Balkema presteerde het zelfs om op twee achtereenvolgende dagen zowel zijn Loper-diploma als zijn Toren-diploma te halen.

Vorige week is de finaleronde voor het kampioenschap gestart en binnenkort zal dat ook het geval zijn met de snelschaakcompetitie. De voorronde van het snelschaken is echter zo spannend dat er in alle groepen echt nog van alles mogelijk is terwijl er nog maar een paar wedstrijden zijn te spelen. Volgende week zullen de laatste snelschaakpartijen van de voorronde worden gespeeld.

"Schaak-Ninja"

De schakers en schaaksters van de schaakclub hebben nu ook toegang tot het lesmateriaal om een echte Schaak-Ninja te worden. Er zijn maar liefst 22 onderwerpen om te oefenen. Degene die al deze onderwerpen onder de knie heeft mag de bijna onmogelijke Schaak-Ninja-proef doen. Slaag je voor deze proef dan krijg je de titel "Schaak-Ninja". Inmiddels zijn Jonathan, Brianne, Wouter en Roel al dapper begonnen aan de weg die ze Schaak-Ninja moet maken.

 

1000 tekens over
Bestanden toevoegen