Laatste paar voorronde wedstrijden en veel snelschaken.

Competitie

Deze avond werden de laatste paar inhaalwedstrijden gespeeld van de voorronde. Na de voorjaarsvakantie gaat er begonnen worden met de strijd om het kampioenschap in de diverse groepen.

Wouter Jager wist met enig geluk te winnen van Fenne de Jong. Anienke Kiekebeld moest nog twee partijen inhalen en wist daarin één punt te scoren door winst tegen Tess de Jong, maar verlies tegen Twan Roffel.

De overige schakers en schaaksters speelden partijen in de tweede voorronde van het snelschaken en zoals helemaal past bij het snelschaken werd er soms gewonnen met wat geluk of werd een gewonnen stelling verloren doordat de bedenktijd op was. Het maakt het snelschaken extra spannend en ook daar zal kort na de vakantie begonnen worden met de finaleronde.

Schaak-diploma's

Deze week mocht ik drie schaakdiploma's uitreiken. De eerste was een Pion-diploma voor Danny Hofman en het gemak waarmee hij deze behaalde maakt dat ik denk dat een Paard-diploma wel snel zal volgen. Er was ook een Pion-diploma voor Jonathan Hilgersom en ook daar zal het Paard-diploma niet lang op zich laten wachten. Tot slot wist Wout Hilgersom het Toren-diploma te behalen en is ook al bezig voor zijn Dame-diploma.

Puzzel-competitie

De puzzel-competitie lijkt dit seizoen wat rustiger te verlopen. Maar dat wil ook zeggen dat er nog erg veel kanshebbers zijn. In de tussenstand staat momenteel Imre Bekkering bovenaan, maar met name Fenne de Jong, Mark van Dorssen en Twan Roffel staan erg dichtbij.

In de nieuwe junior-puzzel-competitie staat Lena Jager nog bovenaan, maar zijn het Brianne Steevensz, Danny Hofman en Jenna Kiekebeld die op de loer liggen.

Nog niemand heeft zijn verdubbelaar ingezet dus het gaat tot het eind van het seizoen erg spannend worden.

 

1000 tekens over
Bestanden toevoegen